W dniach 9-11 kwietnia br. w Chicago w Stanach Zjednoczonych odbyły się jedne z największych targów branży MRO. Na wydarzeniu skierowanym do największych przedsiębiorstw rynku lotniczego nie mogło zabraknąć przedstawicieli LOT Aircraft Maintenance Services, spółki będącej częścią Polskiej Grupy Lotniczej.

Jako serwis typu one-stop shop, z amerykańskim certyfikatem FAA Part 145 i europejskim EASA Part 145, mamy do zaoferowania kompleksowe „usługi pod jednym dachem”, mamy też doskonałą lokalizację, przez co jesteśmy mocnym zawodnikiem na rynku MRO. Podczas trzech dni targowych mieliśmy okazję przeprowadzić wiele rozmów z przedstawicielami linii lotniczych z całego świata, a także wymienić się swoim doświadczeniem i spostrzeżeniami na temat codziennych wyzwań z innymi firmami MRO. Cieszymy się, że mogliśmy tam być, tym bardziej, że spotkania takie jak te, pomagają nam zaznaczyć obecność i podkreślić silną pozycję LOTAMS w branży komentuje Aleksandra Juda, Prezes Zarządu LOT Aircraft Maintenance Services.

MRO AMERICAS to wydarzenie, na którym pojawiają się najwięksi przedstawiciele rynku lotniczego. To najlepsza okazja do networkingu, poszerzenia sieci kontaktów, pozyskania nowych klientów czy zorientowania w nowych trendach panujących na rynku.

Kolejne wydarzenie organizowane przez Aviation Week Events odbędzie się już w czerwcu, będzie to MRO BEER na Litwie – tam również się wybieramy i już nie możemy doczekać się kolejnych spotkań i konferencji, w których będziemy mieć okazję wystąpić jako paneliści! – podkreśla Aleksandra Juda, Prezes Zarządu LOT Aircraft Maintenance Services.

Centrum prasowe
Kontrast: